Przedstawiciele ośmiu Kół Gospodyń Wiejskich z województwa łódzkiego uczestniczyło w warsztatach kulinarnych „EtnoFit na talerzu”.
Koła Gospodyń Wiejskich Drzewce, Chlebów, Kuczki, Krośniewice, Lipce Reymontowskie, Mszadła, Wola Drzewiecka i Wola Krosnowska miały szansę wziąć udział w kolejnych kulinarnych warsztatach realizowanych w ramach projektu „Moda na EtnoFit”. Pod okiem i zgodnie z poradami szefa kuchni Jakuba Steuermarka, uczestniczki spotkania tworzyły dania staropolskie, lecz z elementami fit. Współpracując ze sobą, stworzyły Moskole z bryndzą, wegetariańską kwaśnicę z ziemniakami i wędzonym tofu oraz kremarz na naleśnikach z kaszą manną i czekoladą.
Stworzone potrawy nie tylko świetnie wyglądały, ale i doskonale smakowały.
(Fot. Facebook Gminy Lipce Reymontowskie)